باستان‌شناسي ايران ضعف نظريه‌پردازي دارد

مسئول دفتر محوطه تاريخي خراسان رضوي در حاشيه دهمين گردهمايي باستان‌شناسي ايران در خصوص وضعيت باستان‌شناسي فعلي کشور ضمن بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn) گفت: در ايران پروژه‌هاي متعدد باستان‌شناسي انجام مي‌شود اما مشکل اساسي اين است که هيچ نتيجه‌گيري تحليلي براي برقراري ارتباط بين اين پروژه‌ها انجام نمي‌دهيم.

محمد طغرايي در خصوص مشکل اصلي آموزش در حوزه باستان‌شناسي گفت: متأسفانه دانشجوياني که تربيت مي‌شوند براي جمع‌آوري اطلاعات وقت مي‌گذارند و استادان نيز به بحث نظريه‌پردازي کمتر توجه مي‌کنند.

وي در ادامه افزود: تحليل و جمع‌بندي نتايج کاوش‌هاي باستان‌شناسي که انجام مي‌شود بسيار کند است که اين امر خود در روند پيشبرد کار و نتيجه‌گيري نهايي آن تأثيرگذار است.

طغرايي با اشاره به اينکه برگزاري گردهمايي‌هاي سالانه باستان‌شناسي تنها روشي براي آشنايي با نتايج کاوش‌هاي باستان‌شناسي انجام شده در نقاط مختلف کشور است، افزود: برگزاري اين همايش‌ها به پيشبرد باستان‌شناسي ايران کمک چنداني نمي‌کند و بهتر است ضعف نظريه‌پردازي و نرم‌افزاري موجود را جبران کنيم.‌

وي در ادامه به ضرورت وجود انجمن‌هاي باستان‌شناسي در کشور تأکيد کرد و گفت: نبود اين انجمن‌ها مشکل ديگري است و لذا بهتر است انجمن‌هاي متعددي با حوزه‌هاي تخصصي متفاوت و مرتبط با باستان‌شناسي در کشور تشکيل شود تا در مواقع ضروري بتوان از همکاري اين انجمن‌ها نيز بهره‌برد.

طغرايي با اشاره به دو سويه بودن ميان‌رشته‌اي‌ها در باستان‌شناسي يادآور شد: اگرچه ميان‌رشته‌اي‌ها در استنتاج نتايج باستان‌شناسي کمک مي‌کنند ولي براي پيشبرد خود باز به يک سري گردهمايي‌هاي تخصصي احتياج دارند.

مسئول دفتر محوطه تاريخي خراسان رضوي خاطر نشان کرد: در تعدادي از رشته‌هاي دانشگاهي مثل زمين‌شناسي مي‌توانيم ميان رشته زمين‌باستان‌شناسي را تعريف کنيم که متأسفانه تعريف درستي از آنها نشده‌ است./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387092332